تعریف رشته فیزیوتراپی و شغل فیزیوتراپیست

تعریف رشته فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست کیست؟

اگر به درمان های تسکین دهنده درد بدون نیاز به دارو و جراحی علاقه دارید، این شغل مناسب شماست.
فیزیوتراپی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی، ماهیچه ای یا اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌شود. در واقع فیزیوتراپی حیطه‌ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت می‌باشد.


فیزیوتراپیست به تنظيم ستون فقرات و ساير مفاصل بدن جهت اصلاح ناهنجاري هاي غير طبيعي، معاينه بيمار براي تشخيص ماهيت و ميزان اختلال، به كارگيري اقدامات تكميلي مانند ورزش، استراحت، آب درماني، نور درمانی و گرما درماني می پردازد. او مفاصل، استخوانها و بافت های نرم را به گونه ای ماساژ می دهد که به کنترل درد و جلوگیری از جراحات و صدمات دوباره آنها کمک می کند.

درمان در فیزیوتراپی به طور کلی به سه گروه اصلی تقسیم می‌شود:

تمرین درمانی: فیزیوتراپیستبه وسیله تجویز، انجام و آموزش ورزشهای درمانی خاص، ماساژ و ورزش در آب اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت می‌کند.

الکتروتراپی: درمان به وسیله دستگاههای ویژه انجام می‌شود. این دستگاهها معمولاً امواج خاصی را (امواج مایکرو ویو؛ امواج کوتاه رادیویی؛ امواج مافوق صوت؛ امواج الکتریکی) تولید کرده و تغییر می دهند.
مهارتهای درمان با دست

فیزیوتراپی فقط محدود به بهبود سیستم حرکتی بدن نمی باشد، بلکه در بهبود سیستم های تنفسی، عصبی، انواع عوارض بیماری های سرطان، کلیوی، قلبی و … بسیار موثر می باشد.

فیزیوتراپیست ها در حوزه های مختلفی می توانند فعالیت کنند. گروه هایی از این افراد، فیزیوتراپیست ورزشی، فیزیوتراپیست رزمی (نظامی)، فیزیوتراپیست مدرسه و … می باشند که وظایف و مسئولیت های خاص خود را دارند.

یک فیزیوتراپیست باید به سلامت بیماران و کمک به آنها علاقه واقعی داشته باشد. همچنین باید اعتماد بیماران را به خود جلب کرده و در حل مسائل و مشکلات آنها متبحر باشد.

اگر فیزیوتراپیست در بیمارستان و یا مراکز درمانی کار کند، ساعت کاری او معمولا به صورت تمام وقت می باشد. ولی اگر به طور مستقل کار کرده و مطب شخصی داشته باشد، تعیین ساعت کاری برعهده خود اوست.

در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد فیزیوتراپیست و برخی از فیزیوتراپیست های معروف ارائه می شود.

مرکز فیزیوتراپی خوب در شریعتی کجاست؟

وظایف فیزیوتراپیست

صحبت با بیماران در مورد دردها و مشکلات آنها به صورت دقیق

انجام برخی آزمایشات مانند آزمایش خون و رادیولوژی

توجه به تشخیص های پزشکان در مورد بیمار و همکاری با آنها

تهیه یک برنامه درمان برای بیماران متناسب با وضعیت روحی و جسمی آنها

استفاده از دستگاه های مختلف فیزیوتراپی در درمان بیماران

انجام اعمال فیزیوتراپی مانند ماساژ، گرما دادن و … برای بیماران

دادن مشاوره به بیماران در خصوص سبک زندگی، رژیم غذایی و یا انجام ورزش های خاص

دادن آموزش های لازم به بیماران و خانواده های آنها در جهت رفع بیماری

ارزیابی روند پیشرفت و بهبود بیمار

تهیه گزارش درمان در انتهای جلسات فیزیوتراپی برای ارائه به پزشک بیمار

مهارت و دانش مورد نیاز

علاقه بسیار به سلامت بیماران

مهارت ارتباطی مناسب و توانایی جلب اعتماد بیماران به خود

توانایی ایجاد انگیزه در بیماران و همدردی کردن با آنها

شنونده خوب بودن

داشتن صبر و حوصله

توان خوب در انجام کار با دست

توانایی کار با دستگاه های مختلف فیزیوتراپی

 

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل

علاقه مندان برای ورود به این شغل باید مدرک دانشگاهی معتبر بگیرند. آنها می توانند در رشته فیزیوتراپی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری آن تحصیل کنند.

فرصت های شفلی و بازارکار فیزیوتراپیست

فیزیوتراپ – مسیر ایرانییک فیزیوتراپیست می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز توانبخشی و فدراسیون های ورزشی همچنین در بهزیستی و هلال احمر مشغول به کار شود. لازم به توضیح است، این شغل جزو پردرآمدترین مشاغل مرتبط با ورزش در جهان اعلام شده است. با کسب سابقه کار لازم فیزیوتراپیست می تواند به طور مستقل، مطب شخصی داشته و یا مرکز فیزیوتراپی تاسیس کند.

شرایط تاسیس مرکز فیزیوتراپی

با توجه به گسترش جوامع صنعتي و مشكلات اين جوامع از جمله فقر حركتي، اختلالات سيستم اسكلتي- عضلاني، اختلالات قلبي- عروقي و ريوي و افزايش جمعيت سالمند، اهميت خدمات فيزيوتراپي در سال های بعد بيش از پيش خواهد بود. بنابراین پیش بینی می شود بازارکار مناسبی در داخل و خارج از کشور، پیش روی فیزیوتراپیست ها باشد.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام فیزیوتراپیست ها بین سال های2010 تا 2020 ، رشد39 درصدی خواهد داشت . در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل14 درصد می باشد.

استرالیا – در بازه زمانی5 سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد20.2 درصدی داشته و رشد بسیار زیاد در آینده برای آن پیش بینی می شود.

 

درآمد فیزیوتراپیست

آمار دقیقی از میزان درآمد فیزیوتراپیست ها در کشور در دسترس نمی باشد. با توجه به محل کار و میزان تخصص و تبحر، فیزیوتراپیست ها درآمدهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال آنهایی که به صورت مستقل و شخصی فعالیت کرده و فیزیوتراپیست هایی توانمند نیز هستند، درآمد بسیار بیشتری نسبت به فیزیوتراپیست های استخدام شده در بخش دولتی دارند.

با توجه به پیش بینی های صورت گرفته از آینده شغلی مناسب این افراد، می توان به این نتیجه رسید اگر یک فیزیوتراپیست، دانش به روز، مهارت و توانمندی بالا و پشتکار لازم را داشته باشد، به موفقیت و درآمد بالایی دست خواهد یافت.

http://iranianpath.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *